23 marca zapraszamy Was na niezapomniany Jarmark Wielkanocny! Jeśli jesteście lokalnymi rękodzielnikami lub wystawcami, serdecznie zachęcamy do zgłaszania swoich stoisk.

Logo GOK

Warsztaty kulinarne które poprowadzi Gagik Grigoryan

Kolejną odsłoną warsztatów w marcu będą warsztaty kulinarne, poprowadzi je Gagik Grigoryan Gotuj z Gruzinem, trener kulinarny. Opowiada, gotuje i prezentuje kaukaską sztukę kulinarną. Pochodzi z gruzińskiego miasta Batumi, dobrze znanego w Polsce ze słynnej piosenki Filipinek. Urodzony w rodzinie gruzińsko-ormiańskiej od dziecka poznawał prawdziwe smaki kulinarne swoich rodziców. Na warsztatach nie tylko uczy gotować oryginalne dania z Gruzji czy Armenii, ale także opowiada uczestnikom ciekawostki kulturowe związane ze swoimi krajami.

W Polsce mieszka od 2012 roku. Z gastronomią jest związany od kilku lat, prowadzi warsztaty kulinarne w wielu miastach.

Podczas naszych warsztatów będziemy gotować:

- Badridżani - roladki z bakłażanów i pastą orzechową z dodatkiem kolendry i pestek granatu

- Chaczapuri Imieretynskie - zapiekany placek z fetą i mozzarellą.

- Chinkali - gruzińskie pierożki w kształcie sakiewki z mięsień i bulionem w środku.

- Pelamuszi - deser na bazie soku z winogron, mąki kukurydzianej i orzechów włoskich.

Gotujemy a potem jemy

Ilość miejsc ograniczona, zapisy: 71 312 81 18

Ps. Warsztaty potrwają około 4 h.

 

kuchnia.jpeg

Opublikował: Katarzyna Kasprzak
Data publikacji: 27-02-2023 15:13
Icons from IcoFont