Z okazji Dnia Babci i Dziadka serdecznie zapraszamy dzieci, wnuki, babcie i dziadków na wyjątkowe warsztaty kreatywne!

Logo GOK

Warsztaty Kiszenia

Pierwsze takie warsztaty u nas!!

Spotkanie poświęcone sztuce siania fermentu- dowiesz się z czym to jeść i jak; poznasz tajniki staropolskiej kuchni; własnoręcznie przygotujesz swoje kiszone zestawy pod czujnym okiem prowadzącej; spędzisz wyjątkowe późne popołudnie; wymienisz się kulinarnymi doświadczeniami.

Czeka nas kiszenie:

-warzyw i owoców tradycyjną zalewą solankową (ogrom możliwości do wykorzystania);

-surówki z marchewki na ostro

-zakwasu z buraka z dodatkami/ zakwasu na barszcz czerwony

-mąki i przypraw na żur/barszcz biały

Na miejscu będzie można skosztować pokiszonych warzyw i owoców oraz dań wcześniej przez nas sporządzonych. Na spotkanie przynosimy dobre humory i moc energii pozytywnej, resztę materiałów my zapewniamy. Zabierz ze sobą słoiki (wielkość max litr) oraz koszyk/torbę na zabranie własnoręcznie poczynionych szklanych domków!

Prowadząca warsztaty Izabela Marta Rasala Klinika Słoika gwarantuje- dzielenie się swoją wiedzą praktyczną (ponad 40 lat), warzywa ze sprawdzonych źródeł; pogotowie hot-line po warsztatowe (zawsze możesz zadzwonić i pytać, podjechać ze szklanym domkiem by zobaczyć, co się dzieje); dobra zabawę, doborowe towarzystwo i masę podpowiedzi, porad!

Rezerwuj ten czas- to dobry czas, by zacząć przygodę z sianiem fermentu! Ilość miejsc ograniczona, obowiązują zapisy 71 312 81 18

Warsztaty Kiszenia.jpeg

Opublikował: Katarzyna Kasprzak
Data publikacji: 17-03-2022 14:28
Icons from IcoFont